Direct naar de inhoud Direct naar het hoofdmenu Direct naar het servicemenu Direct zoeken

In maart 2013 heeft de Validatiecommissie Kwaliteitszorg Onderzoek (VKO) moeten besluiten om het kwaliteitszorgsysteem onderzoek van Hogeschool Van Hall Larenstein voorwaardelijk te valideren. De commissie kon zich in 2013 nog geen oordeel vormen over het kwaliteitszorgsysteem onderzoek. De hogeschool heeft een hersteltermijn van twee jaar gekregen en in april 2015 heeft een hervalidatie plaatsgevonden.


Op 11 februari 2015 heeft de Validatiecommissie Kwaliteitszorg Onderzoek (VKO) ene bezoek gebracht aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten te Rotterdam voor de validatie van de kwaliteitszorg van het onderzoek.

 


Op 10 december 2014 heeft de Validatiecommissie Kwaliteitszorg Onderzoek (VKO) een bezoek gebracht aan de Hotelschool Den Haag (HDH) voor de validatie van het kwaliteitszorgsysteem onderzoek.

 


Op 15 oktober 2014 heeft de Validatiecommissie Kwaliteitszorg Onderzoek (VKO) een bezoek gebracht aan de HAS Hogeschool voor de validatie van het kwaliteitszorgsysteem onderzoek.

 


Hoewel het kwaliteitszorgkader onderzoek nog jong is oordeelt de VKO positief over de structuur en samenhang van het kwaliteitszorgsysteem onderzoek. Binnen de onderzoekseenheid is men zich bewust van het belang van het leveren en bewaken van kwaliteit. Lectoren worden gezien als het intellectuele geweten van CHE, dichtbij het primaire proces van onderwijs en onderzoek.


In december 2012 heeft de Validatiecommissie Kwaliteitszorg Onderzoek (VKO) moeten besluiten om het kwaliteitszorgsysteem onderzoek van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK) voorwaardelijk te valideren. De commissie kon zich in 2012 nog geen oordeel vormen over het kwaliteitszorgsysteem onderzoek. De veranderingen waren tijdens het eerste bezoek van de VKO nog maar recentelijk ingezet. De hogeschool heeft een hersteltermijn van bijna 2 jaar gekregen en in november heeft een hervalidatie plaatsgevonden.


De VKO is positief over de sfeer en cultuur die ze heeft aangetroffen bij Driestar educatief. De hogeschool stelt zich positief op waar het onderzoek betreft. Na een voorlopige terugkoppeling van de VKO heeft de hogeschool de afgelopen maanden zichtbaar veel tijd gestoken in het verbeteren van het kwaliteitszorgsysteem.


In december 2011 heeft de Validatiecommissie Kwaliteitszorg Onderzoek (VKO) moeten besluiten om het kwaliteitszorgsysteem onderzoek van de Gereformeerde Hogeschool Zwolle voorwaardelijk te valideren. Er waren destijds onvoldoende elementen van de kwaliteitszorg op orde. De hogeschool heeft een hersteltermijn van 2 jaar gekregen en in april 2014 heeft een hervalidatie plaatsgevonden.


Op 20 maart 2014 heeft de Validatiecommissie Kwaliteitszorg Onderzoek (VKO) een bezoek gebracht aan Avans Hogeschool voor de validatie van het kwaliteitszorgsysteem onderzoek.


De validatie commissie kwaliteitszorg onderzoek (VKO) heeft het kwaliteitszorgsysteem onderzoek van Design Academy Eindhoven (DAE) voorwaardelijk gevalideerd. Het is de VKO duidelijk geworden dat de academie op weg is naar een nieuw evenwicht tussen vanzelfsprekende zorg voor kwaliteit, en de meer geformaliseerde kwaliteitszorg. Het bezoek van de commissie is benut om DAE een aantal suggesties te geven over de inrichting van een kwaliteitszorgsysteem dat past bij de hogeschool en tegelijkertijd navolgbaar en toetsbaar is voor anderen.


kwaliteitszorg voor het onderzoek aan hogescholen